Fogbeültetés azonnal terhelhető implantátum segítségével »
Gyógyító lézer terápia gyulladás, allergia, izületi fájdalom, műtéti hegek eltüntetésére »

Örökletes fogbetegségekÖrökletes Fogbetegségek | Arsmed Fogászat Székesfehérvár

Nem csak a szemek, vagy a haj színét örökölhetjük szüleinktől! Sajnos fel kell vennünk a sorba a fogbetegségeket is.


Egy Amerikai Kutatócsoport évekig tartó kutatásaiból kiderül, hogy a kismama képes a különböző fogbetegségeket továbbadni csemetéjének.
Azt már rég tudtuk, hogy a kisbaba és édesanyja között a fogszuvasodást okozó baktériumok a nyállal is átjuthatnak, azonban eddig rejtve volt előttünk, hogy már az anyaméhben is veszélyt jelentenek ezek a kórokozók.


A betegség – illetve inkább a hajlam – öröklése nem feltétlen jelenti azt, hogy fogaink „halálra vannak ítélve”.


A fogszuvasodást okozó baktériumok lappangnak a szervezetben, és csak 4-5 éves korban okoznak problémát. Ha ezen időszakban elegendő időt foglalkozunk fogaink tisztántartásával, a fogszuvasodás 75-85%-ban kivédhető.

Örökletes Fogbetegségek | Arsmed Fogászat Székesfehérvár

Azonban nem csak a fogszuvasodásra való hajlam az egyetlen, ami örökölhető. A fogínygyulladás baktériumai is képesek áthatolni a kisgyermeket védő gátakon. Ez a kórokozó - hasonlóan a fogszuvasodást okozó baktériumhoz - lappang szervezetünkben egészen addig, amíg be nem indítjuk a károsító folyamatot. A fogínygyulladás nem fiatal korban jelentkezik, hanem akkor, amikor megjelennek a különböző veszélyfaktorok, mint például az alkoholfogyasztás, a dohányzás, az elhanyagolt szájhigiénia. Fontos, hogy soha ne feledkezzünk meg fogaink és szánk tisztántartásáról, hiszen, ha a baktériumok túlnyomó többségét eltávolítjuk, javíthatjuk fogaink egészségét.A kismamáknak épp ezért olyan fontos, hogy legalább félévente, de ha lehet, a terhesség ideje alatt gyakrabban járjanak fogorvosuknál, így megtanulhatják azokat a módszereket, amikkel megvédhetik kisgyermekük fogait.