Fogbeültetés azonnal terhelhető implantátum segítségével »
Gyógyító lézer terápia gyulladás, allergia, izületi fájdalom, műtéti hegek eltüntetésére »

Barázdazárás

ArsMed_gyermekfogászat

A kis – és nagyőrlők barázdáinak, gödröcskéinek a megfelelő anyaggal történő lezárása, a fogszuvasodás kialakulásának megelőzése azokban az esetekben, mikor a barázdák túl mélyek, és így fogmosással nem tarthatók megfelelően tisztán. A barázda mélyén megbúvó és megtapadó baktériumok szuvasodást okoznak.

Alkalmazása ajánlott gyerekeknél mély gödrökkel és barázdákkal rendelkező fogak előtörésekor.

 

ArsMed_gyermekfogászat

A kezelést vagy 5-7 éves korban az első nagyőrlők (amelyek előtörését nem előzi meg tejfog elvesztése!) vagy 11-14 éves korban (a második nagyőrlők, valamint a kisőrlők előtörését kell figyelemmel követni) érdemes elvégezni.

A bölcsességfogak rágófelszíne nagy variációkat mutat, gyakoriak a mély, tisztíthatatlan barázdák. A bölcsességfogak a fogazat utolsó tagjai, sok esetben nehéz a tisztántartásuk, fogszuvasodás esetén pedig a kezelésük, ezért azok barázdazárása kifejezetten ajánlott.

A kezelés teljesen fájdalommentes, érzéstelenítést nem igényel, ugyanis nincs szükség fúrásra. (Esetleg nagyon minimálisra a kiterjesztett barázdazárás esetén).

ArsMed_gyermekfogászat

Az alapos fogtisztítás, lemosás, szárítás után történik a barázdák folyékony, fényre kötő anyaggal való feltöltése, majd megvilágítása. A megvilágítás hatására az anyag megszilárdul. Az anyag résmentesen feltölti a barázdákat, és megakadályozza a későbbi bakteriális fertőződést, illetve a fertőzés következtében létrejövő szuvasodás kialakulását.

Barázdazárást követően félévenként kontrollvizsgálat ajánlott!

 

 

Barázdazárásra lenne szüksége? kérjen időpontot most: