Fogbeültetés azonnal terhelhető implantátum segítségével »
Gyógyító lézer terápia gyulladás, allergia, izületi fájdalom, műtéti hegek eltüntetésére »

Fém- és esztétikus betét (inlay, onlay)

inlay_onlay-150.jpg


A betét olyan tömés, amelyet a fogtechnikus készít az előkészített üregről vett lenyomat alapján. Szilárd állapotban kerül az üregbe, és ott ragasztással rögzítjük. A betéttel kiterjedt foghiányt pótolhatunk.

Az onlay olyan betét, amely adott őrlőfog összes csücskét, a teljes rágófelszínt beborítja. Abban az esetben, ha a fognak legalább egy csücske ép, akkor a betétet inlaynek nevezzük. A betét a koronához képest konzervatívabb restauráció. A betétek a rágófogak kezelésében kitűnő megoldást nyújtanak a hiányzó fogrész kiegészítésére, a fogak szépítésére.


Alkalmazásukkal élethűen utánozható bármilyen fog színárnyalata, egyéni színezettsége, így mosolya harmonikussá, kellemessé válik. Az ArsMed Fogászat szakemberei által alkalmazott esztétikus betétek minősége és pontossága kiemelkedő, rágóstabilitásuk és tartósságuk hosszú távra kínál megoldást.

Tudjon meg többet

 Tudjon meg többet a betétkészítésről...

Az inlay, onlay előnyei

- Olyan esetekben is használható a fog koronai részének megmentésére, amikor esztétikus tömés már nem készíthető,
- A fog eredeti anatómiai formája tökéletesen rekonstruálható.
- Precízebben, pontosabban illeszkedik, mint a plasztikus tömések.
- Megfelelő szájhigiénia esetén kisebb a másodlagos (betét széle mentén létrejövő) fogszuvasodás kialakulásának valószínűsége.
- Kimagasló esztétikai hatás - az Ön egyéni fogszínéhez illeszkedő színben készíthetők el.
- Hosszú élettartam - a megerősített kompozitból (grádia), kerámiából (préselt kerámia) és aranyból készülő inlayek 8-12 évre biztosítanak elégedettséget pácienseinknek.

Inlay, onlay készítésének lépései

Mivel a betétet a fogtechnikus készíti laboratóriumban, ez a fajta fogászati eljárás két ülésben zajlik.

Első ülésben érzéstelenítést követően fúró segítségével eltávolítjuk a szuvas fogállományt, kialakítjuk a speciális üregformát. Ezek után lenyomatot és viaszharapást veszünk. Végül meghatározzuk az Ön fogaival harmonizáló fogszínt, és a preparált üreget ideiglenes töméssel zárjuk le a következő alkalomig.

Az ideiglenes tömés feladata a fog és fogbél védelme a mechanikai-, hő- és kémiai hatásokkal szemben. A lenyomatot a fogtechnikai laboratóriumba küldjük, ahol azt gipsszel öntik ki, elkészítik a gipszmintát. A gipszminta segítségével történik a preparált üregbe tökéletesen illeszkedő pótlás kialakítása.

A fogtechnikus mikroszkóp alatt készíti el az üregbe 100%-osan illeszkedő, az egyéni színkaraktert is figyelembe vevő betéttömést (inlay, onlay) kívánság szerint grádiából, kerámiából vagy aranyból.

Második ülésben eltávolítjuk az ideiglenes tömést, nyálrekesszel vagy vattarolnikkal izoláljuk a fogat, tisztítjuk az üreget, majd bepróbáljuk, végül beragasztjuk az elkészült betétet. Ellenőrizzük a harapási magasságot és, polírozzuk a betét felszínét.

Esztétikus betétre lenne szüksége? Kérjen időpontot most: