Fogbeültetés azonnal terhelhető implantátum segítségével »
Gyógyító lézer terápia gyulladás, allergia, izületi fájdalom, műtéti hegek eltüntetésére »

Fogászati diagnosztika

ArsMed_állapotfelmérés
Fogászati rendelőnkben számos modern diagnosztikai módszer áll Ön és orvosaink rendelkezésére, hogy az Ön teljeskörű állapotfelmérését elvégezhessük.

Az első vizithez minden esetben egy részletes szájüregi vizsgálat társul. A rejtett problémák feltárásában a fogászati röntgen nyújt segítséget. Ezt követően állítjuk össze Önnel konzultálva a legmegfelelőbb kezelési tervet, melyben javaslatot teszünk fogászati problémáinak megoldására. 

 

Kezelési terv készítése

A szájüreg vizsgálatát és az állapotfelmérést követően, a röntgenfelvételek ismeretében orvosunk elkészíti Önnek az ingyenes kezelési tervet. Önnel minden esetben egyeztetünk, megbeszéljük a kezelési alternatívákat.

Fő célunk az Ön fogászati igényeinek maximális kielégítése mind funkcionális, mind pedig esztétikai szempontból. A kezelési tervben részletesen ismertetjük a javasolt beavatkozások lépéseit, ütemezését és ezek várható költségeit. Ennek megbeszélése és elfogadása után kezdjük el a kezelést.

Fogászati röngten készítése

ArsMed_röntgenA fogászati röntgen elengedhetetlen kiegészítő diagnosztikai eszköz. Nagyon fontos olyan rejtett elváltozások felfedezésében, amelyek még a legalaposabb klinikai vizsgálatokkal sem állapíthatóak meg.
 


Ilyenek:

- a fogak egymás felé tekintő felszínén megindult szuvasodási folyamatok,
- régi fogtömés alatti szuvasodás – ún. secunder caries,
- fogágybetegségek során kialakuló mély gyulladásos reakciók,
- a csont sorvadása következtében kialakuló csonttasakok,
- egy nem tökéletes gyökértömés következtében kialakult krónikus gyulladásos góc a fog gyökerének a csúcsa körül,
- különböző szájüregi cisztás elváltozások.

Tudjon meg többet

 Tudjon meg többet a fogászati röntgenről....

 

Részletes szájüregi vizsgálat
(állapotfelmérés és szájüregi daganatszűrés)

Az első személyes konzultáció alkalmával fogorvosunk célzottan tesz fel olyan kérdéseket Önnek, melyek alapján fogászati problémáiról, szokásairól (étkezés, beszéd, mimika), habitusáról (munkahelyi stressz, éjszakai fogcsikorgatás), esetleges betegségeiről (szív- és érrendszeri betegségek, légzőszervi elváltozások, cukorbetegség, fertőző betegség, allergia) szerezhet információt. Ez segíti orvosunkat a pontos diagnózis felállításában, ami elengedhetetlen feltétele a megfelelő kezelésnek.

Fizikális vizsgálat során fogorvosunk tájékozódik fogai, ínye, a környező lágyrészek, a teljes szájüreg illetve az extraorális (szájon kívüli) területek állapotáról. Rendelőnkben minden fogászati ellenőrzés egyben daganatos szűrővizsgálat is. Ez nagyon fontos, hiszen az idejében felfedezett betegség jó százalékban gyógyítható. A vizsgálatok alapján fogorvosunk a legmegfelelőbb kezelési tervet tudja személyre szabottan összeállítani az Ön számára. A fogászati szűrővizsgálatot félévenként javasoljuk.

Kérjen időpontot most, töltse ki az alábbi űrlapot: